Tapijtsoorten

Tapijt

Welke soorten tapijt en karpetten zijn er? Welke mogelijkheden biedt elke materiaalsoort? En welke kleuren zijn er? Ontdek het grote assortiment vloerbedekking van Knulst. Wilt u vervolgens meer weten? Vraag dan een gratis inspiratie magazine aan of plan uw showroombezoek. Onze vloerenadviseurs voorzien u graag van een gedegen advies op basis van uw persoonlijke wensen een woonsituatie.

Natuurlijk of synthetisch

Tapijt

Tapijt wordt gemaakt van zowel natuurlijke als synthetische garens (of een combinatie van beiden). Het gekozen garen bepaalt in grote mate de uitstraling en de textuur van het tapijt. Om een juiste keuze te kunnen maken leggen wij u graag de verschillende eigenschappen uit. Ontdek welke soort vloerbedekking het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen een leefsituatie.

Hoogpolig of laagpolig

Tapijt

Bij het uitzoeken van uw tapijt kunt u kiezen uit een hoge of een lage pool, dus een dik of een dun tapijt. De hoogte van de pool sfeerbepalend. Daarbij zijn er een aantal voor- en nadelen die het waard zijn om te weten. Een hoge pool geeft veelal een robuste luxueuse uitstraling echter de ruimte waarin het tapijt ligt is even zo belangrijk. Onze adviseurs voorzien u graag van een gedegen advies waardoor u de juiste keuze kunt maken. Ontdek welke soort het beste aansluit bij uw persoonlijke interieurstijl en woonsituatie.

Open- of lusstructuur

Tapijt

Bij het kiezen van tapijt voor uw huis of kantoor is niet alleen de kleur en het materiaal belangrijk, maar ook de structuur van het tapijt. De structuur bepaalt niet alleen het uiterlijk, maar ook de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Op deze pagina bespreken we drie populaire tapijtstructuren: gesneden pool, lussen pool en gecombineerde pool. Ontdek welke structuur het beste bij uw behoeften en stijl past.

Tapijt kleuren

Tapijt

Het kiezen van de juiste kleur tapijt is een cruciale beslissing die de sfeer en uitstraling van uw interieur aanzienlijk kan beïnvloeden. Of u nu op zoek bent naar een warme, uitnodigende ambiance of een moderne, strakke look, de kleur van uw tapijt speelt een sleutelrol. Achter onderstaande link bespreken we verschillende tapijtkleuren en hun bijbehorende eigenschappen om u te helpen de perfecte keuze te maken. En wilt u vervolgens meer weten? Onze adviseurs voorzien u graag van een vrijlbijvend kleuradvies in onze showrooms.

Tapijt in iedere ruimte

Tapijt

Tapijt kent vele soorten en elke soort heeft weer specifieke gunstige eigenschappen. Van een fluweelzachte hoogpolige vloerbedekking tot een ijzersterk en slijtvast projecttapijt. Welk tapijt is het meest geschikt voor welke ruimte? Daar informeren wij u graag over voordat u een definitieve keuze gaat maken. Ontdek het veelzijdige assortiment vloerbedekking in de showrooms van Knulst.

Karpetten en vloerkleden

Tapijt

Door een nieuw karpet of vloerkleed aan te schaffen kunt u in een handomdraai een stijlvolle ruimte creëeren. Een vloerkleed is een relatief voordelige accessoire omdat u hiermee een totale vernieuwing van uw vloer kunt uitsparen. Daarnaast is een karpet een stijlvolle en comfortabele toevoeging aan een hedendaags interieur. Vrijwel ieder vloertype (houten vloeren, PVC vloeren, gietvloeren en tegels) is zeer geschikt voor een vloerkleed. Ontdek het veelzijdige assortiment (maatwerk) karpetten bij Knulst.

Trapstoffering en traplopers

Tapijt

Het stofferen van uw trap met tapijt of een traploper is een uitstekende manier om zowel de veiligheid als het comfort in uw huis te verbeteren. Daarnaast biedt het esthetische voordelen die uw interieur een luxe en verfijnde uitstraling geven. Of u nu kiest voor een volledig gestoffeerde trap of een stijlvolle traploper, de voordelen zijn talrijk en veelzijdig.