Tapijt kleuren

Welke kleuren tapijt zijn er en hoe maakt u de juiste keuze – Ontdek het assortiment van Knulst Vloeren, Amsterdam, Utrecht, Nunspeet
knulst.nl - Afbeelding
Color is a power
which directly
influences the soul
Wassily Kandinsky

Welke tapijt kleuren zijn er?

Het kiezen van de juiste kleur tapijt is een cruciale beslissing die de sfeer en uitstraling van uw interieur aanzienlijk kan beïnvloeden. Of u nu op zoek bent naar een warme, uitnodigende ambiance of een moderne, strakke look, de kleur van uw tapijt speelt een sleutelrol. Hieronder bespreken we verschillende tapijtkleuren en hun bijbehorende eigenschappen om u te helpen de perfecte keuze te maken.

Neutrale kleuren - Tijdloos en veelzijdig

Kleuren: Beige, grijs en taupe

Beschrijving: Neutrale kleuren zoals beige, grijs en taupe zijn populair vanwege hun tijdloze en veelzijdige karakter. Deze kleuren passen bij vrijwel elke inrichting en stijl, van klassiek tot modern. Natuurlijke of neutrale kleuren (veelal aardse tinten) zijn eigenlijk met alles goed te combineren.

Eigenschappen:

 • Veelzijdigheid: Neutrale kleuren combineren moeiteloos met diverse kleuren en patronen in meubels en accessoires.
 • Ruimtelijkheid: Lichte neutrale tinten kunnen een ruimte groter en lichter doen aanvoelen.
 • Onderhoud: Vlekken en vuil zijn minder zichtbaar op gemêleerde neutrale tapijten, wat ze praktisch maakt voor drukke huishoudens.

Welke kleur tapijt is mooi in uw interieur - Ontdek het bij Knulst Vloeren in Amsterdam, Utrecht en Nunspeet

Warme kleuren - Gezellig en comfortabel

Kleuren: Rood, oranje en geel

Beschrijving: Warme kleuren zoals rood, oranje en geel creëren een gezellige en uitnodigende sfeer. Deze kleuren zijn perfect voor woonkamers en andere ruimtes waar u een gevoel van warmte en comfort wilt uitstralen.

Eigenschappen:

 • Gezelligheid: Warme tinten zorgen voor een intieme en comfortabele sfeer.
 • Stemming: Ze kunnen een positieve en energieke uitstraling geven aan de ruimte.
 • Accent: Warme kleuren werken goed als accentkleur, bijvoorbeeld in een kamer met verder neutrale tinten.

Koele kleuren - Rustgevend en elegant

Kleuren: Blauw, groen en paars

Beschrijving: Koele kleuren zoals blauw, groen en paars brengen rust en elegantie in een ruimte. Ze zijn ideaal voor slaapkamers, badkamers en andere plekken waar ontspanning centraal staat.

Eigenschappen:

 • Rustgevend: Koele kleuren hebben een kalmerend effect en bevorderen ontspanning.
 • Stijlvol: Ze voegen een vleugje verfijning en elegantie toe aan elk interieur.
 • Frisheid: Vooral lichte tinten van blauw en groen kunnen een frisse en schone uitstraling geven.

Donkere Kleuren: Chic en Dramatish

Kleuren: Zwart, donkerblauw en dieprood

Omschrijving: Donkere tapijtkleuren zoals zwart, donkerblauw en dieprood geven een chique en dramatische uitstraling aan uw interieur. Ze zijn perfect voor het creëren van een luxueuze en intieme sfeer.

Eigenschappen:

 • Luxe: Donkere kleuren stralen elegantie en klasse uit.
 • Dramatisch: Ze kunnen een ruimte een dramatisch en gedurfd karakter geven.
 • Vuilverbergend: Donkere tapijten verbergen vuil en vlekken beter dan lichtere varianten, wat ze ideaal maakt voor intensief gebruikte ruimtes.

Welke kleuren tapijt zijn er en wat zijn de voordelen en nadelen - Ontdek het bij Knulst Vloeren in Amsterdam, Utrecht en Nunspeet

Tips voor het kiezen van de juiste tapijtkleur

Ruimte en lichtinval:

Overweeg de grootte van de ruimte en de hoeveelheid natuurlijk licht. Lichtere kleuren kunnen kleine of donkere ruimtes groter en helderder doen lijken, terwijl donkere kleuren meer warmte en gezelligheid kunnen toevoegen aan grotere ruimtes.

Bestaande inrichting:

Stem de kleur van uw tapijt af op je bestaande meubels en decoraties. Kies complementaire kleuren om een harmonieuze uitstraling te creëren.

Gebruik en onderhoud:

Denk aan de functionaliteit van de ruimte. Voor drukbezochte gebieden zijn vlekbestendige en onderhoudsvriendelijke kleuren zoals gemêleerde neutrale tinten vaak de beste keuze.

Natuurlijke of synthetische kleuren

Polyamide tapijt is verkrijgbaar in een uitgebreid palet kleuren. Wollen tapijten daarentegen zijn enkel leverbaar in natuurlijke kleuren die over het algemeen minder uitgesproken zijn. Polypropyleen tapijt is tevens in een beperkt aantal kleuren leverbaar. Deze beschikbaarheid in kleuren heeft te maken met het productieproces van het desbetreffende tapijt. Er is echter voor iedere wens wel een geschikt tapijt. De adviseurs van Knulst vertellen u er graag alles over in onze showroom.

Persoonlijke smaak:

Vergeet niet uw persoonlijke voorkeuren mee te nemen. Uw tapijt moet niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan een ruimte waar u zich thuis voelt.

Met deze inzichten kunt u een weloverwogen keuze maken voor de kleur van uw tapijt, passend bij uw interieur en levensstijl. Laat u inspireren en creëer de perfecte basis voor uw droomhuis! Welkom in de inspirerende showrooms van Knulst voor een vrijblijvend adviesgesprek door één van onze adviseurs.

Heeft u vragen?

I don't do fashion.
I am fashion
Coco Chanel