Tapijt

Welkom in de wereld van tapijt. Tapijt - of het nu gaat om een hoogpolig karpet, of om vloerbedekking in een volledige slaapkamer - is weer helemaal terug in een modern interieur! Logisch, zeggen wij bij Knulst. Het comfort van tapijt is namelijk extreem hoog. De warmte en tederheid van een kwalitatief tapijt vindt u bij geen enkele andere vloersoort. Raak ook geïnspireerd door tapijt en ontdek ons zorgvuldig geselecteerde assortiment. In onze showrooms treft u zowel synthetische- als natuurlijke tapijten van hoogwaardige kwaliteit.

Tapijt en karpetten van Knulst

Tapijt van Knulst

Tapijt

Al sinds het ontstaan in 1958 levert en legt Knulst tapijt als vloerbedekking en trapbekleding. Tapijt is er altijd geweest. Tapijt zal altijd blijven. In onze inspirerende showrooms in Amsterdam, Utrecht en Nunspeet treft u een zorgvuldig geselecteerd assortiment tapijt en vloerkleden. Het voordeel van tapijt aanschaffen via Knulst is dat uw nieuwe vloer niet alleen geleverd, maar ook vakkundig gelegd wordt. Het hele traject van plannen, desgewenst leegruimen en het verwijderen van uw oude tapijt of vloer kunnen wij uit handen nemen. Dan rest u niets anders dan genieten van uw nieuwe vloerbedekking met de zekerheid dat wij u niet alleen nu maar ook de komende decennia graag van dienst blijven. Welkom bij Knulst.

Tapijt in moderne interieurs

Tapijt

In hedendaagse interieurs worden veel harde materialen verwerkt. Den aan stalen taatsdeuren, glaswanden en betonnen aanrechtbladen. Maar ook gietvloeren en keramische tegels zijn erg in trek. Op zichzelf geven ze een stijlvolle uitstralingen aan een interieur en zijn ze doorgaans duurzaam en degelijk. Nadelig is echter dat ze koud aanvoelen en ze geluid weerkaatsen. Een karpet of tapijt is daarom de ideale oplossing! Door een goede balans te zoeken in zachte en harde materialen ontstaat een prettige, comfortabele sfeer.

Tapijtsoorten

Tapijt

Knulst heeft een ruime collectie van zowel hoogwaardige synthetische tapijten als natuurlijke alternatieven. Duurzame tapijten als sisal, zeegras en wol zijn inmiddels een ware trend en passen helemaal thuis in een ecologisch verantwoord interieur. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tapijt, karpet of trapstoffering? Lees dan verder via onderstaande link, vraag een gratis inspiratie magazine aan of bezoek één van onze inspirerende showrooms in Amsterdam, Utrecht of Nunspeet voor advies op maat.

De voordelen van tapijt

Tapijt

Tapijt is al decennialang een populaire keuze voor vloerbedekking in woningen en bedrijven. Dit is niet zonder reden; tapijt biedt een breed scala aan voordelen die het tot een aantrekkelijke optie maken voor verschillende ruimtes. Hieronder leest u alle voordelen op een rij:

  • Comfort en warmte: Tapijt voegt een ongeëvenaard niveau van comfort toe aan uw leefruimte. De zachte textuur biedt een aangename ondergrond voor uw voeten, wat vooral in de koudere maanden een groot voordeel is.
  • Geluidsabsorptie: Tapijt geeft een uitstekende geluidsabsorptie. In drukke huishoudens kan het geluid van voetstappen, gesprekken en andere activiteiten snel storend worden. Tapijt helpt dit geluid te dempen, waardoor een rustigere en aangenamere sfeer ontstaat.
  • Esthetiek en stijl: Tapijt is beschikbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, wat u de mogelijkheid geeft om uw interieur volledig naar uw smaak in te richten. 
  • Onderhoud en duurzaamheid: Dankzij moderne technologieën zijn veel tapijten tegenwoordig vlekbestendig en eenvoudig te reinigen. Regelmatig stofzuigen en een periodieke professionele reiniging houden uw tapijt in topconditie.
  • Gezondheid: Tapijt kan bijdragen aan een gezondere binnenluchtkwaliteit. Tapijt vangt stof, pollen en andere allergenen op, waardoor deze deeltjes niet door de lucht zweven. Door regelmatig te reinigen kunnen deze allergenen effectief uit uw huis worden verwijderd.

Tapijt biedt een harmonieuze combinatie van comfort, esthetiek en functionaliteit. Of u nu op zoek bent naar een warme, uitnodigende sfeer voor uw woonkamer, een veilige speelruimte voor uw kinderen, of een stijlvolle en rustige werkomgeving, tapijt is een veelzijdige en aantrekkelijke keuze.

Onderhoud en reiniging van tapijt

Tapijt

Een goed onderhouden tapijt kan de levensduur verlengen en de esthetiek van uw interieur behouden. Regelmatig onderhoud en juiste reiniging zijn essentieel om uw tapijt fris, schoon en vrij van allergenen te houden:

  • Regelmatig stofzuigen: Het regelmatig stofzuigen van uw tapijt is de eerste en belangrijkste stap. Door te stofzuigen, verwijdert u vuil, stof en andere kleine deeltjes die zich in de vezels nestelen.
  • Vlekken direct behandelen: Vlekken zijn onvermijdelijk, maar de manier waarop u ze aanpakt, maakt een groot verschil. Behandel vlekken direct om te voorkomen dat ze in de vezels trekken. Gebruik een schone, witte doek om vloeistoffen op te deppen en vermijd wrijven, omdat dit de vlek kan verspreiden. Voor de meeste vlekken kunt u een milde oplossing van water en bijvoorbeeld afwasmiddel gebruiken. Zorg ervoor dat u het reinigingsmiddel eerst test op een onopvallende plek om verkleuring te voorkomen.
  • Allergenen en geurbeheersing: Naast zichtbare vuildeeltjes kunnen tapijten ook allergenen en geuren vasthouden. Gebruik een tapijtreiniger om allergenen effectief te verwijderen. Voor geurbeheersing kunt u baking soda over het tapijt strooien, laten inwerken en vervolgens grondig stofzuigen.

Het onderhouden en reinigen van tapijt vergt enige inspanning, maar de voordelen zijn aanzienlijk. Door regelmatig onderhoud, snelle behandeling van vlekken, en periodieke professionele reiniging, blijft uw tapijt er niet alleen goed uitzien, maar zorgt het ook voor een gezonde en aangename leefomgeving. Heeft u specifieke tips nodig voor reiniging? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze vloerenadviseurs.

Advies over vloerbedekking of vloerkleden

Tapijt

Geeft u naar aanleiding van het lezen van deze pagina de voorkeur aan persoonlijk advies, afgestemd op uw persoonlijke wensen en woonsituatie? Van harte welkom in één van onze inspirerende showrooms in Amsterdam, Utrecht of Nunspeet. Onze vloerenadviseurs staan dagelijks voor u klaar om u te voorzien van een gedegen en eerlijk advies over uw ideale vloer. In onze showrooms treft u een uitgebreid assortiment tapijt, soorten, merken, kleuren en (maatwerk) karpetten. Denk daarbij aan stijlvolle merken als bijvoorbeeld Interfloorvan Besouw of Jabo. Welkom bij Knulst!