Vloerverwarming

Welkom in de wereld van vloerverwarming. Het aantal woningen met vloerverwarming in Nederland neemt al jaren gestaag toe. Dat is logisch, gezien het feit dat een hoog rendement vloerverwarmingssysteem tot wel 20% op uw energiekosten bespaart. Wist u overigens dat vloerverwarming samen kan met alle vloersoorten die bij Knulst verkrijgbaar zijn? Knulst biedt verschillende vloerverwarmingssystemen met bijpassende vloersoorten en voorziet u graag van gedegen advies, afgestemd op uw persoonlijke leefsituatie.

Vloerverwarming van Knulst

Vloerverwarming van Knulst

Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in huis. Geen wonder, want dit type verwarming is duurzaam, comfortabel en goed betaalbaar. Bij Knulst kunt u terecht voor de beste vloerverwarming inclusief een passende vloer. Een vloer die past bij uw budget maar ook uw smaak en woning. Kies vloerverwarming van Knulst en u kunt rekenen op het beste resultaat.

Benieuwd of vloerverwarming iets voor u is? Onze adviseurs staan klaar om u alles te vertellen over de mogelijkheden. Bekijk ook het uitgebreide stappenplan van vloerverwarming plaatsen. Op zoek naar een bijpassende vloer? Bekijk ons inspiratiemagazine of kom langs in de showroom om de mogelijkheden te bekijken. U zult versteld staan van het ruime assortiment van Knulst. De beste kwaliteit voor de beste prijs vindt u bij Knulst Vloeren.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming

Vloerverwarming is het verwarmen van de woning door middel van warm water dat door buizen stroomt. Deze buizen worden onder de vloer geplaatst. Er wordt een CV ketel of warmtepomp aangesloten aan het verwarmingssysteem onder de vloer. Hiermee wordt koud water omgezet naar warm water, dat vervolgens door de buizen wordt gepompt.

Vloerverwarming is altijd een duurzame en zuinige optie, of u nu een CV ketel of warmtepomp in huis hebt. U kunt maar liefst 20% zuiniger leven met dit type verwarming. Bovendien is vloerverwarming geschikt voor de hele woning, van de badkamer tot de keuken.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Vloerverwarming

Niet alle vloeren zijn te combineren met vloerverwarming. Knulst vloeren staan daarentegen echter voor kwaliteit. Daarom kunt u de vloeren uit ons assortiment vrijwel altijd combineren met vloerverwarming. De enige uitzondering is de massief houten vloer, welke eigenlijk altijd lastig te combineren is met vloerverwarming. Alle andere vloeren in ons assortiment kunt u goed combineren met vloerverwarming. Denk dan onder andere aan: PVC vloeren, houten vloeren, gietvloeren, tegels en tapijt. Van elk type vloer bestaan meerdere varianten, verschillend in prijs, vorm en kleur. Er zit dus altijd een vloer tussen die aansluit op uw wensen en smaak. Bekijk ook vooral ons inspiratiemagazine of bezoek onze showroom en ontdek wat er allemaal mogelijk is bij Knulst.

Vloerverwarming laten aanleggen

Vloerverwarming

Knulst staat voor kwaliteit. Daarom nemen we ook de tijd om vloerverwarming goed te plaatsen. We zijn bovendien graag transparant over wat er moet gebeuren, en hoe onze ervaren installateurs dat doen.

Het eerste dat er moet gebeuren is het frezen van de sleuven ten behoeve van de leidingen. Deze sleuven worden doorgaans in de dekvloer aangebracht, maar dat kan ook in een bestaande gietvloer of tegelvloer. Voorafgaand aan de werkzaamheden komt onze installateur uw woning inspecteren om de beste optie te kiezen.

Hierna worden de verwarmingsleidingen aangelegd. Vervolgens sluit onze installateur de leidingen aan op de verdeler. Dat apparaat zorgt ervoor dat het warme water vanuit uw CV ketel of warmtepomp door de leidingen circuleert. Daarna wordt de verdeler inclusief de pomp en de vloerverwarmingsleidingen aangesloten op de toe- en afvoer van water.

De laatste stap is het moment van de waarheid. De installateur gaat het systeem onder druk zetten en zo testen of alles goed is aangesloten. Wanneer dit allemaal in orde is dan is het een kwestie van de vloer netjes afwerken en u kunt ervan gaan genieten! Dit hele proces neemt ongeveer twee tot drie dagen in beslag.

Zo werkt vloerverwarming

Vloerverwarming

Het water dat door de buizen wordt gepompt, is minder warm dan het water dat moet worden gebruikt voor een traditionele verwarming. Een temperatuur van 25 of 35 graden is al voldoende. Dat komt doordat een ruimte constant verwarmt wordt over een groot oppervlak, en dus niet met een aantal radiatoren. Daarmee is de vloerverwarming zuiniger. Dat is dan ook de voornaamste reden dat zoveel mensen op dit type verwarming overstappen.

Droogbouw vloerverwarming

Vloerverwarming

Er zijn bovendien verschillende systemen voor vloerverwarming. Bij Knulst Vloeren kunt u terecht voor droogbouw vloerverwarming. Dit is een veelzijdig type verwarming dat geschikt is voor elk type woning. Droogbouw vloerverwarming houdt in dat er sleuven worden gefreesd in de dekvloer. In die sleuven worden verwarmingsbuizen gelegd. Deze worden aangesloten op een verdeler met pomp. Die verdeler zit vervolgens weer aangesloten op de CV ketel of de warmtepomp.

Voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor vloerverwarming, met name omdat dit type verwarming veel voordelen met zich meebrengt:

  • Energiezuinig: vloerverwarming is uitzonderlijk zuinig. Het is een type verwarming dat een volledig huis kan verwarmen met lage temperaturen, waardoor u minder hard en vaak hoeft te stoken. U stookt ook niet meer op de verkeerde plekken, en u hoeft niet meer te stoken in een bepaald deel van het huis om een ander deel te verwarmen. De warmte wordt geleidelijk verdeeld.
  • Ruimtebesparend: vloerverwarming zit weggewerkt onder uw vloeren. Dat betekent dat er geen grote, lompe radiatoren meer in huis te vinden zijn. Vloerverwarming is daarmee ruimtebesparend. Er is meer plek voor meubels en u houdt leefruimte over.
  • Comfortabel: een vloerverwarming draagt direct bij aan uw wooncomfort. De ruimte wordt geleidelijk verwarmd. U hoeft dus niet meer bang te zijn dat het te heet of juist te koud is: een vaste temperatuur wordt aangehouden door de hele ruimte. Het zorgt ook voor lekker warme voeten in de badkamer en slaapkamer tijdens koude winterdagen.
  • Eenvoudig in gebruik: geen groot onderhoud, geen moeilijke gebruiksaanwijzingen. Vloerverwarming is moeiteloos te gebruiken door iedereen.

Zoals u ziet, heeft de vloerverwarming dus een aantal sterke voordelen ten opzichte van andere soorten verwarming. De meest genoemde reden om voor vloerverwarming te kiezen is toch hoe zuinig het is. U kunt maar liefst 10 tot 15 procent zuiniger stoken.

Vloerverwarming heeft een prijs van ongeveer 70 euro per vierkante meter. Hoe meer vierkante meters u nodig hebt, hoe lager de prijs wordt. Dat is een investering. Maar vanwege de forse besparing op de energiekosten verdient u deze investering al met een aantal jaar terug. Daarmee is vloerverwarming onder de streep de voordeligste optie.

Voordelen van vloerverwarming via Knulst

Vloerverwarming

Kiest u voor een vloerverwarming van Knulst? Dan kiest u voor kwaliteit. De professionele installateurs van Knulst hebben ruime ervaring met het aanbrengen van vloerverwarming. Zij kunnen u ook adviseren over het gebruik.

Een ander voordeel van een vloerverwarming bij Knulst aanschaffen is dat u niet alleen de verwarming zelf maar ook de vloer kunt uitzoeken. Knulst heeft een groot assortiment aan allerlei soorten vloeren, van gietvloeren en houten vloeren tot keramische tegels en PVC. Kies de vloer van uw dromen en wij zorgen dat u bijpassende vloerverwarming krijgt.

Elke vloerverwarming heeft een pomp nodig. Deze pomp zorgt ervoor dat het warme water rond gepompt kan worden in de buizen. De verdeler zorgt ervoor dat de warmte allemaal op de juiste plekken komt en evenredig verdeeld wordt over de vloer. De leidingen zelf zijn nodig over het hele oppervlak van de vloer. Bij Knulst kunt u terecht voor alle systemen: wij leveren, plaatsen en onderhouden uw vloerverwarming. Daar hoort passende garantie bij. Op de pomp heeft u 2 jaar garantie en op de verdeler 5 jaar. Op de leidingen heeft u maar liefst 50 jaar garantie bij Knulst.

Onderhoud van vloerverwarming

Vloerverwarming

In tegenstelling tot andere vormen van verwarming in de ruimte, heeft vloerverwarming geen onderhoud nodig. Het kan voorkomen dat er zich een probleem in het systeem voordoet in de loop der jaren. Dan is het raadzaam om een ervaren installateur te vragen om het systeem te controleren.

De installateurs van Knulst staan altijd voor u klaar als uw vloerverwarming niet naar behoren functioneert. Ook voor het doorspoelen van de leidingen staan wij voor u klaar. In de praktijk is dit gelukkig bij de vloerverwarming van Knulst vrijwel nooit nodig.

Overige werkzaamheden

Vloerverwarming

Naast het beschreven stappenplan kan het voorkomen dat er extra voorbereidende werkzaamheden moeten gebeuren, te beginnen met het verwijderen van uw oude vloer. Ook dit kan desgewenst door medewerkers van Knulst uitgevoerd worden. Wij ontzorgen u altijd waar nodig in het hele proces.