Vloerverwarming per vloersoort

Vloerverwarming

Voor welke vloersoorten is vloerverwarming het meeste geschikt? Hieronder leest u per vloersoort de verschillende details en mogelijkheden. Wilt u vervolgens meer weten? Vraag dan een gratis vloeren inspiratie magazine aan of plan uw afspraak in één van onze showrooms. Onze vloerverwarming-adviseurs verstrekken u graag alle belangrijke informatie toegespitst op uw persoonlijke wensen en woonsituatie. Welkom bij Knulst.

Vloerverwarming met PVC vloeren

Vloerverwarming

Is een PVC vloer geschikt in combinatie met een vloerverwarmingssysteem? Ons antwoord:Ja! Dit is zelfs één van de betere combinaties met vloerverwarming. Omdat een PVC vloer maar 2-3 mm. dik is laat deze uitstekend de warmte van uw vloerverwarmingssysteem door. Dat betekend dat u relatief snel de warmte verneemt en dat versterkt het gevoel van comfort. Daarnaast is een PVC vloer ook nog eens extreem onderhoudsarm.

Vloerverwarming met gietvloeren

Vloerverwarming

Is een gietvloer geschikt in combinatie met een vloerverwarmingssysteem? Ja! Deze combinatie is zelfs uitstekend geschikt! Een gietvloer wordt in een dun laagje van 2-3 milimeter opgebracht en heeft daardoor een zeer lage warmteweerstand. Dat betekend dat u de warmte van uw vloerverwarming relatief snel waarneemt. Daardoor geeft deze combinatie u in een mum van tijd een gevoel van comfort.

Vloerverwarming met tegels

Vloerverwarming

Kunnen keramische tegels of keramisch parket gecombineerd worden met een vloerverwarmingssysteem? Dat is een veelgestelde vraag bij Knulst. Ons antwoord: Ja! Dat is zelfs een uitstekende combinatie. Een tegel heeft een lage warmteweerstand waardoor u de warmte relatief snel verneemt. U zult dus bij gebruik van de vloerverwarming al snel een gevoel van comfort ervaren.

Vloerverwarming met visgraat parket

Vloerverwarming

Kan visgraat parket in combinatie met een vloerverwarmingssysteem? Dit is een veelgestelde vraag bij Knulst. Ons antwoord? Ja! Visgraat parketvloeren kunnen in de meeste gevallen uitstekend worden gecombineerd met vloerverwarming. Uiteraard mits de visgraat vloer op de juiste wijze wordt gelegd en verlijmd en mits de kwaliteit van het hout goed is. De dikte van een houten visgraat vloer vraagt een gelijkmatige stookwijze.

Vloerverwarming met houten vloeren

Vloerverwarming

Kunnen houten vloeren wel samen met vloerverwarming? Dat is een vaak gestelde vraag bij Knulst. Dit heeft te maken met het feit dat vroeger praktisch alleen massief houten vloeren werden gelegd. Tegenwoordig leveren en leggen wij veelal eiken multiplank vloeren wanneer een vloerverwarmingssysteem aanwezig is of aangebracht wordt. Een multiplank is speciaal ontwikkeld als oplossing voor een vloerverwarmingssysteem.