Vloerverwarming met visgraat parket

Vloerverwarming met visgraat parket - kan dat - Ontdek het bij Knulst Vloeren in Amsterdam - Utrecht - Nunspeet - www.knulst.nl
knulst.nl - Afbeelding
We shape our homes
then our homes
shape us
Winston Churchlll

Visgraat parket in combinatie met vloerverwarming

Kan visgraat parket in combinatie met een vloerverwarmingssysteem? Dit is een veelgestelde vraag bij Knulst. Ons antwoord? Ja! Visgraat parketvloeren kunnen in de meeste gevallen uitstekend worden gecombineerd met vloerverwarming. Uiteraard mits de visgraat vloer op de juiste wijze wordt gelegd en verlijmd en mits de kwaliteit van het hout goed is. De dikte van een houten visgraat vloer vraagt een gelijkmatige stookwijze. Dat wil zeggen: de tijd waarin een houten visgraatvloer opwarmt is langer dan bij bijvoorbeeld een gietvloer. Wanneer u onze adviezen voor wat betreft stoken opvolgt zult u zeer veel comfort en gemak ervaren van uw visgraatvloer met vloerverwarming.

Misverstanden parket vloer in combinatie met vloerverwarming / vloerkoeling

Helaas zijn er in de parketbranche en interieurbranche verschillende meningen over de combinatie vloerverwarming / vloerkoeling met een visgraat parket vloer. Sommige bedrijven raden het zelfs af. De praktijk is echter de beste leermeester. Gezien de ruime ervaring van Knulst met het probleemloos toepassen van visgraat parket vloeren op vloerverwarming geven wij standaard 10 jaar garantie op deze combinatie.

Rendement vloeververwarming / vloerkoeling

Om verzekerd te zijn van een optimaal rendement van uw vloerverwarming zijn de volgende zaken van belang: 

  • De leidingen dienen circa 3 cm. onder de dekvloer te liggen en hart op hart circa 10 cm. van elkaar. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig in de dekvloer verspreid en wordt voorkomen dat er te grote temperatuurverschillen in de parketvloer ontstaan.
  • Stilstaande lucht levert rendementsverlies op dient voorkomen te worden door vaste verlijming van de visgraatparket vloer op de ondervloer en het toepassen van een massief eiken mozaiek ondervloer.
  • De totale dikte van de visgraat vloer mag maximaal 18mm zijn om de warmte weerstand onder de 0,13 te houden

Stookprotocol vloerverwarming voor uw visgraat parketvloer

Wanneer het stookseizoen begint warmt u de vloerverwarming geleidelijk op volgens het door ons verstrekte stookprotocol. Hierin staat onder andere aangeven met hoeveel graden u de watertemperatuur per dag mag opvoeren en hoeveel graden de watertemperatuur maximaal mag zijn. Uiteraard geldt het tegenovergestelde voor wanneer het stookseizoen ten einde is. Door inachtneming van het stookprotocol bent u verzekerd van een comfortabele en probleemloze vloercombinatie.

Everything
you can imagine
is real
Pablo Picasso

Welke visgraat soorten kunnen nog meer met vloerverwarming?

Welke visgraat soorten kunnen allemaal gecombineerd worden met vloerverwarming? Sowieso kunnen visgraat PVC vloeren en keramisch visgraat parket uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. In houten visgraat parket vloeren zijn twee typen te onderscheiden. Te weten visgraat parket tapis en visgraat multiplank vloeren. Visgraat multiplank is speciaal ontwikkeld om te kunnen combineren met vloerverwarming. Maar zelfs een ambachtelijke visgraat parket tapis kan prima gelegd worden op vloerverwarming. Uiteraard is een juiste verlijming en vernageling en een goede kwaliteit hout van groot belang. Tevens ontvangt u van Knulst altijd uitgebreid advies over onder andere luchtvochtigheid en stookprotocol. Onze adviseurs geven u graag gedegen advies en alle benodigde info zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw nieuwe vloerverwarmingssysteem gecombineerd met visgraat parket.

Inspiratie en showroom

Hoogstwaarschijnlijk overweegt u naast een degelijk vloerverwarmingssysteem ook om een nieuwe vloer aan te schaffen. Bij Knulst helpen wij u graag bij het maken van deze keuze. Al jarenlang werken wij op gebied van vloerverwarming samen met onze vaste partner Easywarm. Easywarm is gespecialiseerd in duurzame vloerverwarmingssystemen. Klanten die aan ons vragen of wij ook de vloerverwarming kunnen plaatsen adviseren wij een systeem van Easywarm. U kunt uw vloer in combinatie met vloerverwarming bij Knulst bestellen zodat u één aanspreekpunt en één factuur met gecombineerde garantie ontvangt!

Om u te inspireren kunt u een gratis vloerenmagazine aanvragen boordevol recent gelegde vloeren bij onze klanten thuis, Liever digitaal oriënteren? Dat kan ook! Via onze inspiratie-pagina kunt u de meeste projecten ook via de website bewonderen. Meer weten of vrijblijvend advies nodig? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs in de showroom. Dat kan door het formulier in te vullen of door te bellen via 0341-25787. Onder het genot van een kopje koffie vertellen wij u graag alles over ons vloerverwarmingssysteem en een bijpassende vloer. Welkom bij Knulst!

Heeft u vragen?

Everything
you can imagine
is real
Pablo Picasso