Stappenplan bij aanleg

Vloerverwarming

U wilt een vloerverwarmingssysteem aanschaffen. Maar wat gaat er nu eigenlijk gebeuren in uw woning? Hieronder treft u een stappenplan met de verschillende stappen die onze medewerkers in uw woning doorlopen - stuk voor stuk helder voor u uiteengezet. Naast het omschreven stappenplan kan het voorkomen dat er extra voorbereidende werkzaamheden moeten gebeuren. Te beginnen met het verwijderen van uw oude vloer. Dit kan desgewenst door medewerkers van Knulst uitgevoerd worden, maar dit mag u uiteraard ook zelf doen. Knulst is erop gericht om u waar mogelijk te ontzorgen in het hele proces zodat u in mum van tijd kunt genieten van een warme comfortabele vloer met vloerverwarming.

Stap 1 - Infrezen van sleuven ten behoeve van leidingen

Vloerverwarming

De eerste stap bij het aanleggen van vloerverwarming is het infrezen van de sleuven ten behoeve van de vloerverwarming leidingen. Deze sleuven worden doorgaans in uw dekvloer gefreest maar soms ook in een bestaande gietvloer of tegelvloer. Of het infrezen van sleuven in uw bestaande vloer mogelijk is, komen we altijd voorafgaande aan onze werkzaamheden bij u thuis inspecteren.

Stap 2 - Aanleggen van verwarmingsleidingen

Vloerverwarming

De tweede stap bij de aanleg van het vloerverwarmingssysteem is het aanbrengen van de leidingen in de sleuven die zojuist gefreest zijn. De vloerverwarmingsbuizen zijn van uitstekende kwaliteit met een garantietermijn van wel 50 jaar. De reden hiervan is dat u na het aanleggen van uw nieuwe vloer nog maar moeilijk bij de leidingen kunt komen. Genoeg reden voor een extreem goede kwaliteit leidingsysteem zodat u daar nooit meer naar om hoeft te kijken en zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe vloer met vloerverwarming.

Stap 3 - Leidingen aansluiten op de verdeler

Vloerverwarming

De derde stap bij het aanleggen van uw vloerverwarmingssysteem is het aansluiten van alle zojuist aangelegde vloerverwarmingsleidingen op de verdeler. De verdeler is het apparaat dat ervoor zorgt dat het warme water vanuit uw CV installatie, zonneboiler of warmtepomp via de ingebouwde pomp door de verwarmingsleidingen gecirculeert wordt.

Stap 4 - Verdeler aansluiten op de toe- en afvoer van water

Vloerverwarming

Als vierde stap wordt de verdeler inclusief de pomp en de vloerverwarmingsleidingen aangesloten op de toe- en afvoer van water (via de CV-installatie). Na afloop van deze werkzaamheden is er als het ware een gesloten circuit waar het warme water in rondgepompt kan worden waardoor u vervolgens de warmte van uw vloerverwarmingssysteem kunt vernemen.

Stap 5 - Leidingen op druk zetten om te testen of het systeem waterdicht is

Vloerverwarming

De vijfde stap bij het aanleggen van uw vloerverwarmingssysteem is het moment van de waarheid. De vloerverwarmingsmonteur gaat nu het systeem onder druk zetten en testen of alles goed is aangesloten. Het vloerverwarmingssysteem wordt nu in werking gesteld en de leidingen en verdeler worden nauwkeurig nagelopen om te inspecteren of alles naar behoren werkt en of er geen water lekt. Wanneer dit allemaal in orde is kan het afwerken van uw vloer beginnen!

Stap 6 - Leidingen / sleuven dichtsmeren met krimpvrije mortel

Vloerverwarming

Als laatste stap bij het aanleggen van uw nieuwe vloerverwarmingssysteem worden de leidingen en sleuven dichtgesmeerd met een krimpvrije mortel of een epoxy hars. Een veelgestelde vraag is of men dit zelf kan aanbrengen of dat een aannemer dit mag doen. Dit is echter helaas niet mogelijk. Knulst Vloeren geeft een totaalgarantie op de vloerverwarming inclusief de (door Knulst) te leggen vloer. Deze garantie kunnen we uitsluitend waarborgen wanneer een vloerverwarmingssysteem en een vloer door ons zelf geleverd en gelegd zijn. Het voordeel hiervan is dat u volledig ontzorgd wordt en onbezorgd kunt genieten van uw nieuwe vloer met vloerverwarming.

Overige werkzaamheden en advies

Vloerverwarming

Naast de bovengenoemde stappen kan het voorkomen dat er extra werkzaamheden benodigd zijn om uw dekvloer in optimale staat te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een extra egalinelaag of reparatie van scheuren in uw dekvloer of het leggen van Fermacell platen omdat u een houten ondervloer heeft. Een medewerker van Knulst komt voor aanvang van de werkzaamheden altijd de vloer inmeten en inspecteren zodat we nooit voor verrassingen komen te staan. Benieuwd geworden naar ons vloerverwarmingssysteem en een bijpassende vloer? Maak dan een vrijblijvende afspraak in onze showroom of bekijk alvast online onze collectie houten vloerenpvc vloeren, keramische tegels of gietvloeren! Welkom bij Knulst.