Natuurlijk of synthetisch tapijt

Natuurlijk of synthetisch tapijt - Wat zijn de verschillen en wat kost het - Knulst Vloeren - Amsterdam, Utrecht, Nunspeet
knulst.nl - Afbeelding
Texture is the
surface quality
of a material
Michael S. Smith

Natuurlijk of synthetisch

Tapijt wordt gemaakt van zowel natuurlijke als synthetische garens (of een combinatie van beiden). Het gekozen garen bepaalt in grote mate de uitstraling en de textuur van het tapijt. Om een juiste keuze te kunnen maken leggen wij u graag de verschillende eigenschappen uit. Ontdek welke soort vloerbedekking het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen een leefsituatie.

Natuur tapijt

Natuurlijke materialen zoals wol / sisal (een tropische vezel), seagrass of mountain grass zijn uitermate duurzaam. Alle natuurlijke producten zijn over het algemeen zeer sterk en slijtvast. Wol heeft als extra's nog de mooie eigenschappen dat het een natuurlijke bescherming biedt tegen vlekken en vuil en dat het brandwerend is. Knulst beschikt over een uitgebreid assortiment ecologisch verantwoorde vloersoorten, waaronder natuurlijk tapijtsoorten. Natuurlijk tapijt is doorgaans uitsluitend beschikbaar in natuurlijke tinten en is zelden in felle kleuren verkrijgbaar zoals bij synthetisch tapijt. Ontdek deze kwalitatieve vloerbedekkingsoort in onze showrooms in Amsterdam, Utrecht of Nunspeet. Onze vloerenadviseurs informeren u graag over de vele mogelijkheden voor uw specifieke woonsituatie.

Natuurlijk wol wollen schapenwol tapijt uit het Assortiment van Knulst Vloeren in Amsterdam, Utrecht, Nunspeet.jpg

Synthetisch tapijt

Er zijn veel verschillende synthetische soorten garen met elk hun aantrekkelijke specifieke eigenschap. Hieronder een aantal belangrijke synthetische materialen voor u opgesomd met daarbij de verschillende eigenschappen vermeld.

Polyamyde

Deze synthetische garen heeft zeer goede eigenschappen op gebied van levensduur en onderhoud. Het geeft daarnaast een luxe uitstraling aan tapijt en is aanverfbaar (kan geverfd of bedrukt worden nĂ¡ het productieproces) waardoor het beschikbaar is in vrijwel iedere gewenste kleur, patroon of dessin. Doordat polyamide van alle garens het langst zijn positieve eigenschappen behoud (kleurecht, vuilafstotend, brandvertragend, plet niet) is het daarmee de meest duurzame synthetische garen.

Polypropyleen

De meest populaire synthetische garen die gebruikt wordt is polypropyleen. Dit tapijt is vlek- en vuilbestendig omdat de kleur al tijdens het productieproces aan het garen wordt gegeven. Polypropyleen tapijten kunnen zelfs worden schoongemaakt met schoonmaakmiddelen zonder dat daar schade door ontstaat. Daarmee is deze soort de meest praktische keuze voor families en gezinnen met kinderen en huisdieren. Daarnaast is polypropyleen ook vochtbestendig, UV-resistent en slijtvast en is dit tapijt vaak goedkoper dan andere tapijtsoorten. Door deze uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding daarom het meestgekozen tapijt.

Polyester

Polyester garen oogt als wol en heeft tevens deze 'natuurlijk voelende' zachtheid. Reden voor fabrikanten om polyester vaak in combinatie met andere materialen toe te passen in tapijt.

Natuurlijk Sisal Karpet uit het assortiment van Knulst Vloeren, Amsterdam Utrecht, Nunspeet.jpg

Combinatie natuurlijk / synthetisch

Gemengde materialen zijn zowel duurzaam als zacht. Om sterkte en duurzaamheid toe te voegen aan een tapijt wordt wol vaak gecombineerd met een synthetische garen (bijvoorbeeld met polyamide, polyester of polypropyleen). Door een mix van garens toe te passen ontstaat een goede prijs-kwaliteitverhouding en worden sterke eigenschappen van de verschillende materialen bijeengevoegd. Zo ontstaan bijvoorbeeld luxe tapijten met een natuurlijke look en feel geschikt voor iedere ruimte.

Wilt u (extra) uitleg en informatie en een advies op maat in onze showrooms? Welkom! Onze adviseurs staan dagelijks voor u klaar!

Heeft u vragen?

I don't do fashion.
I am fashion
Coco Chanel