Tapijt met open- of lusstructuur

Tapijt met open- of lusstructuur - Wat zijn de voordelen en nadelen - Ontdek het bij Knulst Vloeren, Amsterdam Utrecht, Nunspeet
knulst.nl - Afbeelding
Style is a simple
way of saying
complicated things
Jean Cocteau

Welke verschillende structuren en texturen heeft tapijt?

Bij het kiezen van tapijt voor uw huis of kantoor is niet alleen de kleur en het materiaal belangrijk, maar ook de structuur van het tapijt. De structuur bepaalt niet alleen het uiterlijk, maar ook de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Op deze pagina bespreken we drie populaire tapijtstructuren: gesneden pool, lussen pool en gecombineerde pool. Ontdek welke structuur het beste bij uw behoeften en stijl past.

Gesneden pool - Luxe en comfort

Wat is een gesneden pool?

Gesneden pool tapijt, ook wel bekend als cut pile, is een type tapijt waarbij de vezels worden doorgesneden tijdens het productieproces. Dit resulteert in rechtopstaande vezels die zacht en veerkrachtig aanvoelen. Daardoor ontstaat een luxe, comfortabele uitstraling. Weer een andere productiewijze is door deze rechtopstaande polen per paar in elkaar te draaien (ook wel frisé genoemd). Daardoor ontstaat een levendige (warrige) uitstraling.

Eigenschappen van gesneden pool tapijt

  • Luxe uiterlijk: Door de rechtopstaande vezels heeft gesneden pool tapijt een elegante en verfijnde uitstraling.
  • Zacht en comfortabel: Het tapijt voelt zacht aan onder de voeten, wat het ideaal maakt voor woonkamers en slaapkamers.
  • Veelzijdigheid: Verkrijgbaar in verschillende hoogtes en dichtheden, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan diverse interieurstijlen.

Onderhoudstips

Regelmatig stofzuigen om vuil en stof te verwijderen. Periodieke diepe reiniging om de vezels fris en schoon te houden.

Wat is het verschil tussen open pool en lussen pool tapijt - Ontdek het assortiment van Knulst Vloeren in Amsterdam, Utrecht, Nunspeet

Lussen pool - Duurzaamheid en functionaliteit

Wat is een lussen pool?

Bij lussen pool tapijt, ook bekend als loop pile, blijven de vezels ongesneden, waardoor er kleine lussen ontstaan. Deze structuur maakt het tapijt buitengewoon duurzaam en veerkrachtig. Een type tapijt waar de lussen niet zijn doorgesneden wordt ook wel bouclé genoemd. De lussen kunnen allemaal op gelijke hoogte of in een gevarieerde hoogte in de backing (de onderkant) van het tapijt geplaatst worden. Door deze techniek kunnen verschillende dessins (bijvoorbeeld een tapijt met strepen) gecreëerd worden. Een lussenpool is minder geschikt voor huisdieren omdat sommige dieren met hun nagels verstrikt kunnen raken in de lusstructuur.

Eigenschappen van lussen pool tapijt

  • Duurzaam: De lussenstructuur maakt dit type tapijt zeer bestand tegen slijtage, waardoor het ideaal is voor drukbezochte ruimtes zoals hallen en kantoren.
  • Onderhoudsvriendelijk: Vuil en vlekken zijn minder zichtbaar op lussen pool tapijt, wat het onderhoud vergemakkelijkt.
  • Strak uiterlijk: Lussen pool tapijt heeft een strakke en uniforme uitstraling, wat bijdraagt aan een nette en georganiseerde look.

Onderhoudstips

Regelmatig stofzuigen om de lussen vrij van vuil te houden. Direct vlekken behandelen om blijvende schade te voorkomen.

Tapijt met open pool, lussen pool of gecombineerde pool - Ontdek het assortiment van Knulst in Amsterdam, Utrecht, Nunspeet

Gecombineerde pool - Het beste van twee werelden

Wat is een gecombineerde pool?

Gecombineerde pool tapijt, ook wel bekend als cut and loop, combineert gesneden en ongesneden vezels in één tapijt. Dit resulteert in unieke patronen en texturen die zowel visueel interessant als praktisch zijn.

Eigenschappen van gecombineerde pool tapijt

  • Decoratief: De combinatie van gesneden en ongesneden vezels creëert interessante patronen en texturen, waardoor dit type tapijt een decoratieve meerwaarde biedt.
  • Veelzijdig: Het verenigt de zachtheid van gesneden pool met de duurzaamheid van lussen pool, wat het geschikt maakt voor diverse toepassingen.
  • Verbergende eigenschappen: Door de mix van structuren zijn vuil en vlekken minder zichtbaar, wat bijdraagt aan een verzorgde uitstraling.

Onderhoudstips

Regelmatig stofzuigen om zowel de gesneden als ongesneden vezels schoon te houden. Af en toe professionele reiniging om de patronen en kleuren fris te houden.

Kies de structuur die bij u past

Bij het kiezen van tapijt is het essentieel om rekening te houden met zowel esthetische als praktische overwegingen. Of u nu de luxe van gesneden pool, de duurzaamheid van lussen pool, of de veelzijdigheid van gecombineerde pool kiest, er is altijd een tapijtstructuur die perfect aansluit bij uw behoeften en smaak.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste tapijt? Neem contact met ons op voor deskundig advies en ontdek ons uitgebreide assortiment tapijten in diverse structuren, kleuren en stijlen. De adviseurs van Knulst helpen u graag om de perfecte basis te leggen voor een stijlvol en comfortabel interieur.

Heeft u vragen?

I don't do fashion.
I am fashion
Coco Chanel