Het verschil tussen droogbouw vloerverwarming en natbouw vloerverwarming

Het verschil tussen droogbouw vloerverwarming en natbouw vloerverwarming - Ontdek het bij Knulst Vloeren in Amsterdam, Utrecht en Nunspeet
knulst.nl - Afbeelding
A room is not
a room without
natural light
Louis Kahn

Het verschil tussen droogbouw vloerverwarming en natbouw vloerverwarming

Na erover te horen van buren en het te zien bij vrienden ben je overtuigd: je wilt vloerverwarming in huis. Dat is een goede keuze. Vloerverwarming is namelijk niet alleen een stuk duurzamer, maar ook erg comfortabel. Wat is eigenlijk het verschil tussen droogbouw vloerverwarming en natbouw vloerverwarming?

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is het verwarmen van een kamer door middel van warm water. Dit warme water stroomt door buizen onder de vloer. Een CV ketel warmt het water op tot de gewenste temperatuur. Vloerverwarming zorgt daarom voor geleidelijke warmte, maar het duurt wel iets langer voor de kamer opwarmt. Hoe lang hangt onder andere af van het soort vloer.

Soorten vloerverwarming

Doorgaans zijn er twee soorten vloerverwarming om uit te kiezen:

  • Droogbouw vloerverwarming
  • Natbouw vloerverwarming

De voordelen van droogbouw vloerverwarming zijn niet afwijkend van die van natbouw. Het heeft meer te maken met wanneer je besluit de vloerverwarming aan te schaffen. De voordelen van vloerverwarming in zijn algemeen zijn uiteenlopend:

  • Het is zuiniger; je bespaart tot wel 30 procent energie bij het verwarmen van de kamer.
  • Het is comfortabel; vloerverwarming maakt een ruimte geleidelijk warm.
  • Het is een lucratieve investering; vloerverwarming verhoogt de waarde van je woning.
Everything
you can imagine
is real
Pablo Picasso

Droogbouw vloerverwarming van Knulst

Bij Knulst Vloeren kun je uitsluitend terecht voor droogbouw vloerverwarming. De reden daarvoor is simpel: natbouw vloerverwarming is alleen toe te passen tijdens de bouw van een woning. Als je de dekvloer nog moet storten, kun je natbouw vloerverwarming aanbrengen. Ligt de dekvloer al? Dan kun je met droogbouw toch een vloerverwarming realiseren.

Droogbouw vloerverwarming plaatsen: het proces

Vloerverwarming plaatsen is een specialistische klus. Door sleuven aan te brengen, plaatst een ervaren installateur de leidingen in de vloer. Het is belangrijk dat de leidingen gelijkmatig en op dezelfde afstand door de ruimte worden gefreesd.

Soms is je huidige vloer niet geschikt voor vloerverwarming. Het is echter niet altijd nodig om de oude vloer te verwijderen. Je kunt ook bestaande vloeren frezen. Bij tegels of gietvloeren kan dat bijvoorbeeld goed.

Benieuwd of je een oude vloer kunt laten liggen? Tijdens een voorinspectie komen onze deskundigen graag kijken of dat mogelijk is in jouw huis.

Snel een droogbouw vloerverwarming in huis met Knulst

Wil je graag vloerverwarming in huis? De installateurs van Knulst Vloeren kunnen in vier tot vijf dagen alles aanleggen. Houd er rekening mee dat er nog een vloer boven op de verwarming geplaatst wordt. Hoe lang dat duurt, is per vloersoort verschillend.

Bij Knulst hebben we geen lange wachttijden. Wij kunnen al snel voor je aan de slag met niet alleen een comfortabele vloerverwarming maar ook een bijpassende prachtige vloer. Bekijk ons inspiratiemagazine of bezoek de showroom voor deskundig advies.

Heeft u vragen?

Everything
you can imagine
is real
Pablo Picasso