Voordelen van vloerverwarming

Voordelen van vloerverwarming - Waarop moet je letten bij aanschaf van vloerverwarming - Ontdek het bij Knulst Vloeren
knulst.nl - Afbeelding
Every great design
begins with an
even better story
Lorinda Mamo

Welke voordelen heeft een vloerverwarmingssysteem?

Een veelgestelde vraag bij Knulst is: welke voordelen heeft vloerverwarming? Logisch, want u wilt alvorens u een vloerverwarmingssysteem aanschaft natuurlijk weten welke voordelen daaraan verbonden zijn. Hieronder treft u een overzicht van de meeste voordelen.

1. Vloerverwarming is energiezuinig en heeft een hoog rendement.

Vloerverwarming is extreem zuinig in vergelijking met andere verwarmingssystemen zoals radiatoren. Het rendement is hoog waardoor u met minimale energie maximaal verwarming van uw woning bewerkstelligd.

2. Vloerverwarming kan met iedere vloersoort.

Vloerverwarming kan gecombineerd worden met iedere vloersoort. Dus met houten vloeren, visgraat vloeren, PVC vloeren, gietvloeren etc. Uiteraard is het belangrijk dat de vloer die u kiest van voldoende kwaliteit is.

3. Vloerverwarming is ruimtebesparend.

Het enige dat bij een vloerverwarmingssysteem minimale ruimte inneemt is de verdeler. Verder blijft u ruimte clean en vrij van bijvoorbeeld radiatoren of andere verwarmingselementen. Het zal u verbazen hoeveel ruimte het weglaten van radiatoren u bespaart in een ruimte.

4. Vloerverwarming geeft een comfortabel gevoel.

Heeft u een hekel aan koude voeten? Dan is vloerverwarming voor u het ideale systeem. Doordat uw voeten worden krijgt u het gevoel van comfort.

Everything
you can imagine
is real
Pablo Picasso

5. Vloerverwarming is gezonder en hygiënischer.

Doordat er bij vloerverwarming geen obstakels zoals radiatoren in de ruimte aanwezig zijn krijgt stof minder de kans om door de ruimte rond te dwarrelen. Ook schoonmaken is eenvoudiger. Vloerverwarming is dus een gezonde en hygiënische oplossing.

6. Vloerverwarming heeft een goede warmteverspreiding.

Radiatoren verwarmen een ruimte door de warme lucht vanaf één centraal punt te verwarmen. Vloerverwarming daarentegen geeft een goed verspreide warmte doordat deze door de gehele vloer aanwezig is.

7. Vloerverwarming is estetisch aantrekkelijker.

Een ruimte zonder zichtbare verwarming is estetisch veel aantrekkelijker dan een ruimte waar op diverse plaatsen radiatoren bevestigd zijn. Vloerverwarming hoort dus helemaal thuis in een hedendaagse moderne woning.

Heeft u vragen?

Everything
you can imagine
is real
Pablo Picasso