Vloerverwarming infrezen: kosten, voordelen en meer handige info

Vloerverwarming infrezen - Kosten, voordelen en meer handige informatie - Ontdek het bij Knulst Vloeren in Amsterdam, Utrecht en Nunspeet
knulst.nl - Afbeelding
Style is a way
to say who we are
without having
to speak
Rachel Zoe

Vloerverwarming infrezen: kosten, voordelen en meer handige informatie

Vloerverwarming is het verwarmen van een kamer door middel van warm water. Dit warme water stroomt door buizen onder je vloer. Een CV ketel warmt het water op tot de gewenste temperatuur. Vloerverwarming heeft een heleboel voordelen en wordt steeds meer de standaard.

Een vloerverwarming aanbrengen is echter een specialistische klus. Zo moet je de vloerverwarming infrezen en is het soms nodig om de bestaande vloer te vervangen of te bewerken. Benieuwd hoe je een vloerverwarming moet frezen en waar je rekening mee moet houden? Dat ontdek je door verder te lezen.

Waarom vloerverwarming kiezen?

Met name in nieuwbouwwoningen wordt al vaak standaard vloerverwarming geplaatst. Maar ook in bestaande woningen is steeds meer vraag naar dit type verwarming. Geen wonder, want het heeft veel positieve eigenschappen:

  • Energiebesparend: vloerverwarming vraagt om minder hitte en dus minder vermogen om de kamer te verwarmen. Dat ga je merken in de energiekosten.
  • Comfortabel: vloerverwarming verwarmt de woning aangenaam en geleidelijk. De thermostaat kun je lager zetten.
  • Uitstraling: geen zichtbare radiatoren die ook nog ruimte in beslag nemen, maar een subtiel weggewerkte verwarming.
  • Onderhoud: geen schoonmaak nodig en geen stofophoping achter de radiator.
Everything
you can imagine
is real
Pablo Picasso

Als een van de weinige nadelen heeft vloerverwarming dat het een vrij traag opwarming systeem is. Dat is iets om rekening mee te houden wanneer je de ruimte wilt verwarmen. In aanschaf is vloerverwarming ook duurder, al win je dat snel terug met de lagere energierekening.

Vloerverwarming infrezen: hoe werkt het?

Een vloerverwarming plaatsen is een specialistische klus. Wij raden dan ook af om dit zelf te doen. Het lastigste van het proces is misschien wel de vloerverwarming infrezen.

Infrezen betekent dat je sleuven aanbrengt in de dekvloer. Dat gebeurt met speciale freesapparatuur. Het is ontzettend belangrijk dat de leidingen gelijkmatig en op dezelfde afstand door de ruimte worden gefreesd.

Het is bij het infrezen van de vloerverwarming belangrijk dat de leidingen per groep worden gefreesd. Het begin en het uiteinde van iedere groep moet precies bij de verdeler uitkomen zodat het warme water rondgepompt kan worden.

Frezen in een bestaande vloer

Het kan goed dat de vloer die nu in je woning ligt niet geschikt is voor vloerverwarming. Het is echter niet altijd nodig om de oude vloer te verwijderen. Soms kun je in bestaande vloeren frezen.

Bij tegels of gietvloeren is het soms mogelijk om de vloerverwarming in te frezen in de bestaande vloer. Vervolgens moet er natuurlijk een nieuwe vloer overheen gelegd worden. Benieuwd of je een oude vloer kunt laten liggen? Tijdens een voorinspectie komen onze deskundigen graag uitzoeken of dit een mogelijkheid is in jouw huis.

Hoe diep moet je infrezen?

Of het mogelijk is om te frezen in een bestaande vloer, hangt onder andere van de dikte van de vloer af. Zo is het doorgaans nodig dat je tenminste een aantal centimeter kunt infrezen.

De kosten voor vloerverwarming infrezen variëren per aanbieder. Bij Knulst Vloeren krijg je alles in een overzichtelijke factuur. Zo ontvang je zowel het plaatsen van de vloerverwarming als de nieuwe vloer inclusief het leggen in één prijs, en met één aanspreekpunt. Nieuwe vloerverwarming laten leggen kan vanaf 70 euro per vierkante meter. Let op dat het veelal specialistisch maatwerk is. We werken uiteraard graag een vrijblijvende maatofferte voor je uit.

Vloerverwarming laten infrezen?

Het was je vast al opgevallen op basis van deze blog: vloerverwarming infrezen is een specialistische klus. Het zelf uitvoeren is dan ook af te raden. Knulst helpt graag met het plaatsen van vloerverwarming. Bovendien kun je bij ons terecht voor een bijpassende mooie vloer en bewerken we de ondervloer indien nodig. Zo heb je alles overzichtelijk bij één partij ondergebracht, op één factuur.

Heeft u vragen?

Everything
you can imagine
is real
Pablo Picasso